Fossheim

Studiepodden – en podcast for deg som skal studere

 

Du kan lytte til podcast når du vil og hvor du vil. Hvorfor ikke slå to fluer i én smekk – bli underholdt, samtidig som du lærer noe som vil få avgjørende betydning for resten av livet ditt?

Stadig flere nordmenn lytter på Podcast. Dette bekreftes blant annet i Bruksmønstre for digitale nyheter, Reuters Digital News report 2018, der Universitetet i Bergen er norsk partner.

Blant de mest ivrige lytterne finner vi unge mellom 18 og 24 år. Én av tingene som opptar denne aldersgruppen er studier og karriere. Likevel har det ikke blitt laget en norsk podcast om dette. Før nå.

En podcast for alle som skal studere

Karriere og studieveilederne hos kompetansebedriften Fossheim har nemlig lansert Studiepodden.

– Den handler om hvilke utdanningsmuligheter som finnes, og forhold du bør tenke på før du gjør et studie- og karrierevalg. I Podcastene tar vi opp emner som hvem er du, hva passer deg og arbeidsmarkedet nå og i fremtiden, forteller avdelingsleder Gro Egerdahl.

– Hvem er det som bør lytte til Studiepodden?

– Hovedmålgruppen er ungdom og unge voksne fra 14 til 26 år. Men egentlig angår dette alle, og det er på bakgrunn av at vi lever i en tid hvor det er hurtige endringer med tanke på hva som kreves i arbeidslivet. Mange voksne har en utdatert utdannelse, eller må foreta eller ønsker et karriereskifte for å holde seg attraktive i arbeidsmarkedet.

Hjelper deg å gjøre det riktige studievalget

De som står bak Studiepodden er fire studie- og karriereveiledere med til sammen mange års erfaring.

– Fossheim er en bedrift som er opptatt av å bevisstgjøre og synliggjøre den enkeltes ressurser og muligheter til å lykkes i studie- og arbeidslivet, sier Gro.

Hun og kollegene tilbyr studie- og karriereveiledning til både enkeltpersoner og bedrifter. De benytter samtale, veiledning og ulike verktøy i veiledningen. Målet er å gi hver enkelt en bevissthet og refleksjon rundt egne yrkesinteresser gjennom å kartlegge personlige evner, ferdigheter og verdier som er viktig med tanke på utdanning og jobb.

I dagens samfunn er det ofte lett å la seg påvirke av sosiale medier, internett, venner og familie når man skal velge studier og karriere. Men, det som er viktig er hva DU vil – uavhengig av hva andre måtte mene.

– Vi ønsker å bidra til at den enkelte selv i større grad gjør gode og bevisste valg knyttet til studier og fremtidig jobb, og det gjelder både egne preferanser og hva arbeidsmarkedet etterspør. Å ta utdanning er en stor investering med hensyn til både tid og penger, så det er smart å bruke tid på research får du tar et valg.

Studiepodden kan forandre livet ditt

En av måtene du kan gjøre denne typen research på er å lytte til Studiepodden.

– Det er et hav av muligheter der ute, og det er vanskelig å manøvrere og vite hvilke studieretninger som finnes. Siden det er så mange forskjellige, må man også i større grad bli bedre kjent med seg selv for å kunne ta det riktige valget – og det er her vi kommer inn i bildet med våre tjenester og gjennom Studiepodden, forklarer Gro.

– I podcastene hittil har vi blant annet snakket om viktigheten av å ta utgangspunkt i deg selv når du gjør et studievalg. Når du gjør det er sjansen større for at du lykkes.

Temaene for de neste podcastene er allerede klare: Du kommer til å få høre mer om ulike skoler, studieretninger og nivåer, om arbeidsmarkedet nå og hvordan det kan bli fremover. De vil også snakke om videreutdanning, noe som blir mer og mer vanlig.

– I tillegg skal vi intervjue studenter og høre om skolen de går på, og hvilke muligheter de har i fremtiden. Vi skal snakke med arbeidsgivere og finne ut hva de ser etter og ønsker av utdanning, kvalifikasjoner, ferdigheter og kvaliteter. Vi ser også på muligheter til å snakke med rådgivere fra skoler, og representanter for karrieresentre rundt om i landet. Så her er det mange interessante temaer for deg som er eller skal bli student.

Lurer du på hva du skal studere, eller ønsker å gjøre noe med karrieren din? I så fall er det bare å “tune in” på Studiepodden. Da får du et nyttig verktøy som kan bestemme fremtiden din – som begynner allerede i dag. For som Gro avslutter med å si:

– Det er viktig å gjøre de gode og gjennomtenkte valgene før du begynner å studere.

Møt våre veiledere:

Avdelingleder Karriere- og utvikling og studieveileder Gro Egerdahl

 

Møt vår Studieveileder Kirsti Lundestad

 

Møt vår Studieveileder Marianna Blümlein

 

Møt vår Studieveileder Hege Steffensen

Noe du lurer på? Vi hjelper deg!