Resultater gjennomgås!

Studiepodden 2 – friår og fremtidens yrker

Velkommen til studiepodden 2! I dag skal vi snakke litt om fremtidens yrker – det er mange vi enda ikke kjenner til, og flere vil komme. Antall studievalg virker så uendelig mange flere enn for bare 10 år siden, men er det egentlig slik – og hvordan vil det se ut i fremtiden? Hva er det arbeidsmarkedet etterspør, og hvordan kombinere dette med personlige egenskaper?

Det finnes mange forskjellige skoler der ute, og valgene kan være vanskelige. Er det lurt å fokusere på teoretiske fag, eller praktiske fag der du kan bruke kunnskapen din gjennom studiene? Våre veiledere diskuterer seg gjennom personlige erfaringer og kunnskap med mål om at du kanskje får besvart noen av spørsmålene dine.

I tillegg diskuterer vi den mulige verdien av et friår etter videregående skole. Er dette for alle, eller bare for noen få? Det er mange meninger på hva som er riktig og galt her, men det er ikke nødvendigvis slik at det er en fasit – det kommer veldig an på deg som person og hvor klar du er for videre studier. Bli med oss når vi drøfter fordeler og ulemper med dette. Vi retter også fokus på hva som er viktig å tenke på før du begynner et studium, som i noen tilfeller kan vare i veldig mange år.

“Tune in” med oss i studiepod nr 2, og få tips, inspirasjon og kunnskap som kan hjelpe deg videre på reisen din!

PS! Studiepodden finner du også på Apple Podcaster, Spotify, Overcast og andre Podcast-distributører. Søk etter «studiepodden»!

Hva kan jeg hjelpe deg med?

Nina Wang
Avdelingsleder Arbeidsforberedende trening (AFT)
Tlf: +47 905 29 481