Scene show

Studiepodden 22 – Fra folkehøyskole til Stand up

Møt Sebastian på 23 år! Fra han var liten har han likt å være i sentrum, og glad i det å stå på scenen.

Etter dramalinjen på videregående ønsket Sebastian å fortsette med scenekunsten. Han reiste til København og begynte på folkehøyskole.

Han forteller litt om det å være 19 år og plutselig være på egenhånd og brått måtte forholde seg til voksenlivet uten sikkerhetsnettet av klassen på videregående, venner og familie. Det ble en lærerik opplevelse som han har vokst mye på. Har han noe råd til andre som vurderer noe av det samme?

Etterhvert begynte han på dramateater i London på universitet. Det viste seg at studiet var mye teori og lite scenekunst noe han ikke var forberedt på, det var det å stå på scenen som var ønsket. Han valgte derfor å avslutte studie etter første året.

Hjemme igjen begynte han på bar bakke, og drømmen falmet litt. En venninne drev med standup og anbefalte han å melde seg på et stand up kurs. Han fikk muligheten til å stå på en nykommerkveld og det var en suksess. I dag er han sikker på at det er stand up han vil satse på fremover!

Så hvordan forbereder han seg til å stå på scenen og hva er hans erfaringer så langt? Hva skal til å få flere oppdrag? Hvilke personlige egenskaper er det lurt å ha og finnes det andre muligheter innenfor bransjen?

«Tune in» med oss i studiepod 22 og få tips, inspirasjon og kunnskap som kan hjelpe deg videre på reisen!
PS! Studiepodden finner du også på Apple Podcaster, Spotify, Overcast og andre Podcast-distributører. Søk etter «studiepodden»!

Hva kan jeg hjelpe deg med?

Nina Wang
Avdelingsleder Arbeidsforberedende trening (AFT)
Tlf: +47 905 29 481