Yrkesveileder

Trenger du hjelp av en yrkesveileder?

Trives du ikke i jobben din? Føler du at du står fast i karrieren? Vil du vite hvilke muligheter som finnes? Hvis du ennå ikke har funnet kursen for fremtiden, kan en karriere- og yrkesveileder hos Fossheim hjelpe deg til å ta de riktige valgene.

Kjært barn har mange navn – en yrkesveileder kalles gjerne også studieveileder eller karriereveileder. Felles for dem alle er at de sammen med deg kartlegger hvilke ønsker, planer, forutsetninger, egenskaper og mål du har.

En yrkesveileder viser deg retningen du skal gå i

Jungelen av yrkesmuligheter større enn noensinne, og det er fort gjort å gå seg vill. Uansett om du faktisk har gått deg vill, sitter fast eller føler du har staket ut kursen, lønner det seg å snakke med en yrkesveileder. Da vil du nemlig få hjelp til å oppdage sider av deg du ikke visste du hadde, og få muligheten til å finne ut hva som er unikt med deg.

Før du kommer til en yrkesveileder er det smart å foreta et dypdykk i deg selv, og reflektere over om du er der du vil være. Spør deg hva du kan og hva du ønsker å jobbe med. Har du en hobby, noe du trives med, brenner for eller mestrer godt? I så fall er sjansen stor for å lykkes i yrkeskarrieren din hvis du jobber med nettopp det.

Hvordan foregår yrkesveiledningen?

Møtene med en yrkesveileder er alltid personlig, og du kommer til å få mange spørsmål. Yrkesveilederen finner blant annet ut hva som gjør deg glad og hva som gjør at du blir fort lei, om du liker å jobbe alene eller sammen med andre, om du liker å fordype deg i én ting eller ha flere baller i luften, om du liker faste rutiner eller å ha det mer fritt, og hva som gir deg energi og hva som gjør deg sliten.  

Dette kan nok virke merkelig. For du vet jo hvem du er og hva du kan? Eller, gjør du egentlig det? Med hånden på hjertet – hvor godt kjenner du deg selv?

Det er her yrkesveilederen virkelig kommer til sin rett – svarene du gir danner nemlig et bilde av personligheten din og hvem du er. Og når du vet det, er muligheten for å finne en jobb du liker desto større.

Yrkesveiledning på Fossheim

Hos Fossheim får vi mennesker til å lykkes. Derfor får du en yrkesveiledning som er skreddersydd ut fra hvem du er og hvilke behov du har. Det finner vi ut sammen gjennom personlige samtaler, og ved å bruke metodikk og verktøy.

Du får en personlig rapport basert på personlighet, ønsker og interesser. Vi hjelper deg til å sette opp mål, og ikke minst hvilke bransjer og bedrifter du kan kontakte. Kanskje du også trenger bistand med å lage CV, skrive søknad og få jobbintervjutrening?

Under yrkesveiledningen får du vite om ferdigheter og ressurser du ikke visste du hadde, eller du ikke har tenkt på er en del av deg. Når du kjenner egenskapene og kvalitetene dine tar du mer målrettede og gjennomtenkte valg. Og det vil hjelpe deg til en bedre karriere.

Vil du snakke med en yrkesveileder? Ta kontakt med oss på Fossheim – da er du bedre rustet til å ta de riktige valgene for fremtiden din.

Hva kan jeg hjelpe deg med?

Nina Wang
Avdelingsleder Arbeidsforberedende trening (AFT)
Tlf: +47 905 29 481