Yrke: Daglig gleder

Yrke: Daglig gleder

Klokken er 09.55. Det er fem minutter til butikkene på Oslo City åpner, og det er viktig å være på plass i tide. Ingen vet dette bedre enn vår mann, og mindre enn ett minutt senere kommer han gående, stolt iført fullt Clas Ohlson-antrekk: Med fleecejakke, skjorte og nøkkelkort rundt halsen.

– Er det du som er Hans Henrik?

Han lyser opp i et stort smil og presenterer seg med fullt navn og fast håndtrykk.

– Hans Henrik Karlsen! Vil du ha kaffe?

Spurte selv om jobben

På navneskiltet står det Hansi, og det er det kollegene kaller ham. Tre dager i uken – mandag, torsdag og fredag – er 40-åringen pliktoppfyllende på plass fra åtte om morgenen til halv tre på ettermiddagen. De to gjenværende dagene jobber han i produksjonsavdelingen på arbeidsmarkedsbedriften Fossheim, der han blant annet er truckfører.

Det var her han jobbet da han nærmest ble headhuntet til Clas Ohlson.

– Jeg hadde lyst til å jobbe her, så jeg gikk rett hit og spurte. En som heter Kim, som har jobbet her før og som jobber på Fossheim nå, anbefalte meg. Sjefen som var her tidligere, Henning, kjenner Kim – og da begynte jeg her i 2010.

– Jeg hadde lyst til å jobbe her, så jeg gikk rett hit og spurte

Noe av det som kjennetegner Hansi er nemlig at han er ambisiøs. Han er bestemt og vet hva han vil, noe som kom godt frem da han på egenhånd forhandlet seg frem til å jobbe mer.

– I begynnelsen var jeg her to dager hver uke, men så sa jeg fra selv om at jeg ville jobbe en dag til. Etter litt tid fikk jeg det godkjent, og det er jeg glad for. Jeg trives veldig godt her, så jeg skulle ønske jeg kunne jobbe enda mer.

Produksjon og service - – Det beste er å hjelpe kundene, og så er det er kult å sitte i kassa, sier Hans Henrik Karlsen.

– Det beste er å hjelpe kundene, og så er det er kult å sitte i kassa, sier Hans Henrik Karlsen.

Hansi har altså jobbet på Clas Ohlson i seks år, og han gjør nøyaktig den samme jobben og utfører de samme oppgavene som kollegene sine.

– Jeg rydder i hyllene, legger på varer og setter på alarmer. Det beste er å hjelpe kundene, og så er det er kult å sitte i kassa.

– Hva er det kuleste med å sitte i kassa?

– Det kuleste med å sitte i kassa … er å sitte i kassa.

– Det kuleste med å sitte i kassa … er å sitte i kassa.

Det er vanskelig å være uenig med ham i akkurat det.

Topptrent toppscorer

Når Hans Henrik ikke jobber har han en svært aktiv og sosial fritid med både venner og trening.

– Jeg trener fire dager i uken. På tirsdag er jeg på i treningsstudio på EVO i Nydalen, onsdag svømmer jeg, torsdager er jeg på fotballtrening på Røa og lørdag er jeg på EVO igjen. Fotball og svømming er det morsomste. I går svømte jeg forresten 60 lengder, sier han stolt.

Fotballaget han spiller på heter Røa Unified. Der spiller også mange av vennene hans. Han nevner Kim, Kjell Inge og Pål fra Fossheim, naboen Øyvind – og mange flere. Og selvsagt er Hans Henrik goalgetteren på laget.

Det går greit å tape, altså – men det er selvsagt morsommere å vinne

– Jeg spiller spiss, og jeg scorer mye mål. Det meste jeg har scoret i én kamp er fire eller fem. Vi spiller i Akershusserien, Norway Cup og på landsturneringen. Der ble vi rundspilt i fjor fordi vi var i pulje A, men vi har vunnet den tidligere da vi var i pulje B, så nå skal vi tilbake igjen dit. Vi pleier å vinne, men av og til så taper vi også. Det går greit å tape, altså – men det er selvsagt morsommere å vinne.

Nyforelsket og hockeyfrelst

Når Hansi en sjelden gang slapper av hjemme, liker han å følge med på hvordan det går med lagene sine i fotball – favorittklubben er Skeid, og han er Manchester United-fan.

– Mourinho er en bra trener, og Zlatan er kul. Jeg tror ikke vi får gull i år, men jeg håper vi klarer fjerdeplassen. Så får vi heller ta gull til neste år! Ja, og så er jeg ishockeysupporter – jeg heier på Stavanger Oilers.

– Hvorfor akkurat de?

– Fordi de er så gode!, sier han med den største selvfølgelighet.

– Og fordi broren min jobber i et oljefirma der.

– Forresten, ryktene sier at du har fått deg kjæreste?

– Ja, hun heter Mia. Hun jobber på Clas Ohlson hun også, men på mandager – på Storo. Vi ble sammen i desember, så det er ganske ferskt.

– Så du er forelsket om dagen?

– Ja, veldig.

Den store drømmen

Vi har alle våre drømmer, og Hansi er intet unntak. For i tillegg til å besøke broren sin i Stavanger, er han glad i å reise. Som han selv sier, “til litt forskjellige steder”. Vi sitter og prater litt om disse forskjellige stedene, da jeg spør hvor drømmereisen går til.

– Rio de Janeiro, så kan jeg besøke fotballstedet til Karanba.

Dette er tydeligvis noe som ligger hjertet til Hansi nær, og vi er enige i at de beste drømmene kommer fra hjertet.

Han forteller om Tommy Nilsen, som tidligere var fotballproff i Lyn, og som i 2006 startet et prosjekt i slummen i Rio. Karanba har vært med på Norway Cup, men Hansi og Røa Unified har ikke spilt mot dem. Ennå.

De beste drømmene kommer fra hjertet

– Så da drømmer du om å spille mot dem i Rio?

– Nei.

– Vil du heller spille med dem?

– Nei.

– Men drømmen din er å spille fotball i Rio?

– Nei, drømmen min er å ha ferie der, gliser han.

Og med det signaliserer Hans Henrik at intervjuet er over. Han sier at han må jo få jobbe litt i dag også.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg!