Jubelbilde

Hvordan få jobb?

Er du på jobbjakt og lurer på hva du bør gjøre for å lykkes? Her får du tips til hvordan du kan gjøre deg synlig for potensielle arbeidsgivere.

Det å være arbeidsledig kan være veldig frustrerende, særlig hvis det er over en lengre periode. Det kan også være vanskelig å få seg jobb hvis du er nyutdannet og skal ut på arbeidsmarkedet for første gang. Første bud er å ikke miste motet, men fortsette å gjøre det du kan for å få deg jobb.

Her er flere nyttige tips som kan hjelpe deg med å få jobb:

Ha en synlig CV på nett

Det er viktig at du holder deg synlig, så registrer CV-din hos NAV og selskaper som jobber med bemanning. Vær i tillegg aktiv på sider som FINN.no jobb og LinkedIn, slik at du kan dukke opp i søk når arbeidsgivere ser etter arbeidskraft med din kompetanse.

Send åpne søknader

Visste du at annenhver stilling ikke lyses ut? Et godt tips er derfor å ikke vente på utlyste stillinger, men å sende en åpen søknad dersom du finner et sted du har lyst til å jobbe. Da tar du både initiativ og viser pågangsmot – husk bare å undersøke på forhånd om den aktuelle bedriften har behov for ny arbeidskraft.

Les våre tips til hvordan du skriver en god åpen søknad her.

Skap rutiner i hverdagen

En arbeidsledig hverdag kan være kjedelig. Det kan hjelpe med gode hverdagslige rutiner som å stå opp tidlig og jobbe aktivt hver eneste ukedag. Faktisk bør du se på jobbsøkerprosessen som en heldagsjobb.

Hold deg oppdatert

Når du er jobbsøker er det viktig at du holder deg oppdatert på hva som skjer i de bransjene du er interessert i og hvilke selskaper som øker bemanningen. Da vet du hvem du ikke skal kaste bort tid på, og du kan bruke tiden din mer fornuftig. Kunnskap om bransjen vil dessuten komme godt med i et jobbintervju. Bruk derfor også tiden din på å forberede deg på intervjuer – øvelse gjør mester.

Nettverket ditt er viktig i en jobbsøkerprosess

Bruk nettverket ditt og fortell alle du kjenner at du er på utkikk etter ny jobb – du vet aldri hvilke muligheter som kan dukke opp. Et annet tips er å oppsøke bransjeseminarer og karrieredager som gir deg mulighet til å stifte nye bekjentskaper og bygge et nyttig nettverk.

Delta i nye prosjekter

Meld deg inn i en forening, interessegruppe eller hjelp til i en frivillig organisasjon. Det vil ikke bare gi deg noe å sette på CV-en, men det å møte nye mennesker i nye miljøer kan ende med nye jobbmuligheter.

Øk sjansen for å få jobb med karriereveiledning

Er du egentlig ikke helt sikker på hva du egentlig har lyst til å jobbe med, eller trenger du kanskje hjelp til å tenke nytt? Vil du ha hjelp til å finpusse CV-en og bistand til å skrive den beste jobbsøknaden du kan?

Fossheim tilbyr karriereveiledning, der dyktige karriereveiledere hjelper deg med alle disse tingene. Sammen finner dere ut av dine interesser og ressurser, slik at det blir enklere for deg å ta riktige valg for karrieren og fremtiden. Det øker ikke bare sjansen for at du tl slutt får deg en jobb – men også en jobb du vil trives med.

Hos Fossheim får du hjelpen til å lykkes!

 

Følg også studiepodden vår for tips og spennende samtaler om karriere og studieveiledning!

 

Hva kan jeg hjelpe deg med?

Nina Wang
Avdelingsleder Arbeidsforberedende trening (AFT)
Tlf: +47 905 29 481