Fotballdagen fossheim

I fotballkampen mellom Fossheim og Vålerenga gatelag ble begge vinnere

Fossheim gir alle mennesker mulighet for personlig vekst og utvikling, ikke bare på jobb – men også via sosiale arrangementer. Gleden var derfor stor da det ble arrangert en fotballdag med fokus på moro, samhold og nye bekjentskaper.  

Fredag 1. juni var det duket for både fotballmoro og grillfest mellom Fossheim og Vålerenga gatelag, et rusfritt lavterskeltilbud for rusavhengige i Oslo. Turneringen ble avholdt på Vallefeltet, treningsområdet til Vålerenga Fotball.

– Det startet med et ønske om å skape en dag med inkludering og mangfold på tvers av mennesker med ulike utfordringer, forteller Christian Deberitz.

Han er arbeidsleder i Fossheim, og en av initiativtakerne til fotballturneringen. Fordi han tidligere har jobbet i samfunnsavdelingen hos Vålerenga, visste han godt at verdiene deres gjenspeiler de Fossheim også har, nemlig å gi mennesker flere forutsetninger for å lykkes.

Ønsker å gi positive opplevelser

Christian jobber på avdelingen Aktiv Hverdag, et unikt kompetansesenter og en varig tilrettelagt arbeidsplass (VTA) for arbeidstakere som trenger særskilt tilrettelegging og oppfølging. Her blir arbeidsdagen individuelt tilrettelagt den enkeltes ressurser og behov.

Målet for fotballdagen var ganske enkelt å spre litt ekstra glede for alle, men arbeidstakerne spesielt, gjennom sosiale aktiviteter.

– Det er viktig å sette fokus på mennesker med et annet utgangspunkt – mennesker som fortjener å bli ivaretatt på lik linje med alle andre, og som kanskje har ekstra behov for positive opplevelser i hverdagen. Jeg tenker at viktigheten av å tilrettelegge for slike opplevelser og samhold skaper muligheten for større forståelse og mindre stigmatisering, sier han.

Samler mennesker på tvers av bakgrunn

– Vi ville gjøre noe hyggelig sammen, og sette i gang et tiltak for mennesker som trenger det, forklarer Jørgen Klem, som jobber i samfunnsavdelingen i Vålerenga Fotball.

Han er blant annet trener for gatelaget, som er til de som har droppet ut av samfunnsstrukturen og trenger et tilrettelagt opplegg på dagtid for å få bedre helse og kosthold. Vålerenga gatelag kom på banen i 2014, og er for begge kjønn fra 20 og oppover.

Gatelaget var med som arrangører og hjalp til, i tillegg til å spille fotball på lag sammen med flere av arbeidstakerne fra Fossheim.

– Alle synes det var kjempegøy! Særlig det at de fikk ulike roller og lov til å ta i litt tak og bidra. Det er ikke alltid noe de er vant med, og mange av dem vokste nok på det. Det er ålreit at vi kan samle mennesker på tvers av bakgrunn, enten det er utviklingshemmede eller rusavhengige.

Fantastisk respons

Det er ikke første gang Fossheim og Vålerenga gatelag samles for å ha det gøy og spille fotball. I fjor ble det arrangert et tilsvarende arrangement – men da i mye mindre skala. Det ble så vellykket at de ville gjenta suksessen, nå med enda flere mennesker.

Invitasjonen i år gikk derfor ut til hele Fossheim, inkludert alle ansatte, også de fra administrasjonen og de som sitter med karriere- og veiledning. Til sammen var det hele 150 stykker som deltok på fotballdagen, og tilbakemeldingene i etterkant har vært utelukkende positive.

– Responsen fra hele huset har vært fantastisk, det var et utrolig hyggelig arrangement. Det har vært mye snakk om det i dagene i etterkant og alle lurer på når vi skal spille neste gang, smiler Christian.

Nå har initiativtakeren store tanker om å gjøre dette til et årlig event.

– Når vi har stablet dette til å bli en tradisjon for oss, har vi en drøm om at dette på sikt kan vokse til å inkludere andre tilsvarende bedrifter. Vi sikter også høyt for å skape mer blest rundt arrangementet, og tenker å invitere Det kongelige slott, statsministeren og ordføreren i Oslo til neste år.

Bidra til å skape flere arbeidsplasser

Til vanlig jobber arbeidstakerne på Aktiv Hverdag mye med pakking og montering, for både store og små kunder. Her blir de sett og får brukt ressursene sine på best mulig måte – et unikt tilbud de ikke får alle andre steder.

Trenger din bedrift hjelp til pakking, emballering, montering eller annet manuelt produksjonsarbeid? Fossheim tilbyr kvalitet i hele produksjonslinjen, rask og riktig levering, og er i tillegg konkurransedyktige på pris.

Vær med på å skape flere arbeidsplasser for noen som virkelig verdsetter det å gå på jobb hver dag. Ta kontakt med Fossheim for å bidra til flere arbeidsoppgaver!

Noe du lurer på? Vi hjelper deg!